Haza > Hírek > Tartalom
Kína "két ülés" a hatalmas lehetőséget kínálnak a Global Development
Mar 15, 2016

Globális reflektorfénybe fog kell süt a Kína e hónap elején, mint az ázsiai országban folynak az éves "két ülés" felfedezni a következő lépésre megoldások, hogy saját fejlődés szabadjára engedni a hatalmas potenciális globális szinten.

A negyedik éves ülésén a 12 országos népi gyűlés (NPC), az ország felső jogalkotó és a 12 nemzeti Bizottság, a Kínai Népi Politikai Tanácskozó konferencia (CPPCC), negyedik ülése Kína felső politikai tanácsadó testület, megnyílik március 5-én és március 3-án, ill.

Szakértők azt mondta, hogy ebben az évben összejövetelek, egy értékes ablak a globális megfigyelők, hogy Kína jövőbeli politikák vizsgálja, amikor a világ azért küzd, közepette egy gyenge behajtás, így várhatóan megszerzése több figyelmét, otthon és külföldön egyaránt.

Gazdasági szerkezetváltás, fogyasztás alapú modell, hogy a lehetőségek

A soron következő NPC-munkamenet fogja látni a vita és a megerősítő Kína 13 ötéves terv, tervezet a viták középpontjában Kína további gazdasági szerkezetátalakítás részeként.

Kína felső vezetés bejelentette, február végén, hogy Kína kínálati strukturális reformok és a zöld gazdaság, és érintse meg a potenciális hazai kereslet. A világ második legnagyobb gazdasága most változó függés, a befektetési és a feldolgozóipari és a belföldi kereslet és a szolgáltatási ágazat.

Az átmenet segíteni fog fejlődni a "tartós motor a növekedés, a kereslet," Kína megfigyelt Stephen Roach, az amerikai Yale Egyetem vezető munkatársa. "A jobban elősegíti, hogy a globális fenntartható növekedés."

Sőt Kína strukturális alkalmazkodási már learatta korai eredmények. Hivatalos adatok azt mutatták, hogy fogyasztás kétharmada Kína 2015-re növekedés, fordult a fő motorja a kínai gazdaság számára áért.

"Ez egy egészséges és fenntartható irányzat-változás," kínai külügyminiszter Wang Yi mondott amerikai útja a február.

Apple fizetni, február 18-án hivatalosan is megkezdte szolgálja a fogyasztók Kínában, az első ország, ázsiai, amely hozzáfér a mobil fizetés oldat feltéve mellett az amerikai tech óriás, amely egy pillantást a külföldi vállalatok Kína hatalmas fogyasztói piac miatt emelkedő vásárlóerejének érdeklődést.

Az egyik a néhány piacok erőteljes növekedés Kína van kötve nagyobb lehetőséget, hogy a a világ többi része, Shlomo Maital, egy vezető kutatója az Izrael Institute of Technology.

A bónusz a növekvő vásárlás hatalom határain túl is ment. Tavaly láttam töltsük fel 120 millió kimenő látogatások, és töltsön több mint 1 billió jüan (körülbelül 153 milliárd dollár) kínai turisták tengerentúlon. Jelentések és képek a vásárlók és az utazókat a világ második legnagyobb gazdasága van gyakran címlapján külföldi.

A magasság, a fogyasztó hatalma a kínai embereket, Roach azt mondta, ad egy erős lökést a gyenge globális gazdasági fellendülés.

Tiszta, átlátható kormányzás, hogy bátorítsák a külföldi befektetéseket

Az elmúlt néhány évben a kínai kormány vállalta, hogy egy tisztább és átláthatóbb kormányzás, a szemét, a külföldi befektetések kedvező és kiszámítható környezet kialakítása.

Két soron következő ülésén több fényt várhatóan levetkőzni a azokat az erőfeszítéseket, amely magában foglalja a Peking anti graft kampány.

Elemzők szerint a folyamatban lévő erőfeszítések kézzelfogható eredményeket hozott, és növelte a külföldi befektetők bizalmát, az egyik a világ legdinamikusabban fejlődő piacokon.

"Kína korrupcióellenes drive, része a jogállamiságra vonatkozó kezdeményezésnek veszteségeit, az állami vagyon, és fokozza a tiszta kormányzás és a külföldi befektetők bizalmát nyert elismerést és támogatást a nemzetközi társaság," mondta Wang Yukai, a Kínai Tudományos Akadémia, a kormányzás professzor.

2015-ös jelentésében a Shanghai-alapú amerikai kereskedelmi kamara azt mondta, hogy a probléma a korrupció vált egy kisebb kihívás az amerikai vállalatok üzleti Kínában, amely a két egymást követő évben, a szervezet éves rangsorban 13 helyre esett.

A korrupció-ellenes kampány van már elősegítése, a valós környezetben a verseny az üzleti közösség és leeresztett nehézségek az ázsiai országban, üzleti, mondta Jeorg Wuttke, az az Európai Unió kereskedelmi kamara elnöke Kínában.

Nyitottság lesz egy másik kulcs szó alatt a két ülés, amikor hangsúly eltolódott, Kína beruházások elősegítése években jönni.

Kínai kereskedelmi minisztérium már várta egy új külföldi befektetések törvény, amely megkönnyíti a korlátozás a külföldi befektetők, és könnyebb hozzáférést a kínai piacon a közvélemény.

Külföldi cégek kapnak nemzeti előtti létesítmény-kezelés, és a jelenlegi fáradságos eseti-jóváhagyási rendszer helyébe "negatív" listakezelés, ha a törvény nem telt el.

A több stabil, átlátható és kiszámítható jogi környezetben és a piaci környezet, amely ösztönzi a tisztességes verseny lesz Kína állandó látnivalók a külföldi befektetők számára, mondta Doug Gurr, online kiskereskedelmi óriás Amazon Kína elnöke.

Win-Win diplomácia elkötelezett a globális jólét

A múlt hónapban, Kína megfogadta, hogy előtérbe egy magasabb szintű részvétel a világ a diplomáciai napirend részeként a következő években is lesz egy forró téma a soron következő két ülés megnyitása.

Szakértők azt jósolta, hogy a képviselői megvitatják további olyan nagy programok, az öv és a közúti kezdeményezés, jobb a gyümölcs a kínai évtizedes gazdasági fejlődés megosztani más országokban, különösen a fejlődő is.

Az öv és a közúti kezdeményezés, a neve a világhírű Silk Road, amit egyszer összekapcsolt Ázsia, Európa és Afrika az ókorban, eredő felkészít a szárazföldi és a tengeri régiók közötti kapcsolat, és frissítse a vonakodó infrastruktúra, Ázsiában és Afrikában.

A kezdeményezés, a tőke, a technológia és a magas színvonalú gyártási kapacitás, a régi kereskedelmi útvonalak mentén található országok közül cseréjének ösztönzése révén fokozza a gazdasági és szociális fejlesztés az eurázsiai és az afrikai kontinens, azt mondta, Fu Ying, NPC külügyi Bizottságának alelnöke.

A biztonsági öv és a Road, amely magában foglalja akár kétötöde a világ kontinentális terület, eddig több, mint a pozitív válaszok több mint 60 országban kapott, amelyek közül néhány már összefüggésbe a fejlesztési stratégiák, a kereszt-régió Kína javasolt terv.

A biztonsági öv és a közúti segít a fejlődő országok nagyobb beleszólást a békés megoldást, hogy mondta Severino Bezerra csontos, igazgatója az Institute of China és Ázsia csendes-óceáni tanulmányok.

Például Pakisztán, egy közép-ázsiai ország az ősi kereskedelmi útvonal mentén hosszú szenvedett teljesítmény hiány. Nyári időszakban még a főváros Iszlámábád hatálya alá tartoznának, power blackout fel 12 óra egy nap.

De a sima megvalósításával, a kínai-pakisztáni gazdasági folyosó, a projektet valószínűleg több mint 25.000 megawatt villamosenergia-kapacitás hozzáadása az energia-szegény ország Pakisztán rendelkezik azzal a potenciállal, át kell alakítani egy virágzó gazdaság.

A világ várja, hogy "a békés fejlődés a kínai" azt a két ülés, ami "egy új típusú nemzetközi kapcsolatok jelentik," mondta Ibrahim Amari, politológia professzora a University of Baghdad.